World of Warcraft

World of Warcraft, vaak WoW genoemd, is een massively multiplayer online role playing game, ook wel een MMORPG genoemd. World of Warcraft is ontwikkeld door Blizzard Entertainment in het jaar 2004. Het spel speelt zich af in een fantasiewereld genaamd Warcraft. Dit spel wordt gezien als de beste en de grootste MMORPG van de wereld. Maar hoe werkt de gameplay nu precies van dit spel? En kun je het gratis spelen? Dit lees je allemaal op deze pagina!

Gameplay van World of Warcraft

Net als bij andere massively multiplayer online role playing games kunnen mensen hun eigen personage beheren. Hierbij kunnen nieuwe landschappen ontdekt worden, er kan gevochten tegen monsters, quests voltooid worden en er is een mogelijkheid om te communiceren met andere online spelers. Daarnaast is het ook goed om te benoemen dat je maandelijks moet betalen. Wil jij het spel gratis spelen? Dan is dat mogelijk! Er is namelijk een free to play module. Het nadeel hiervan is echter dat je dan maar tot een beperkt aantal level kan en dat er veel functies niet mogelijk zijn.

Kies een van de servers

Als je besluit om het spel te gaan spelen is het als eerst van belang dat je een server gaat kiezen. De servers worden in World of Warcraft realms genoemd en in elke realm zitten weer andere mensen. Je kunt de realms typeren in vier categorieën namelijk:
  1. PvP realm, dit is een player versus player server. Dit houdt in dat de spelers aangevallen kunnen worden door spelers uit de andere fractie. Ben jij bijvoorbeeld een Horde speler, dan kun je aangevallen worden door een Alliance speler.
  2. PvE realm, dit is een player versus environment server. Dit houdt in dat het niet mogelijk is om aangevallen te worden door spelers vanuit een andere fractie. Je speelt dus echt tegen monsters.
  3. RP realm, dit is een roleplay realm. De server is hetzelfde te kwalificeren als een pve server, maar het heeft een extra. De personen dienen zich namelijk te gedragen zoals het personage ook zou doen.
  4. RP-PvP realm, dit is een roleplay realm waarbij het PvP-systeem geactiveerd is.

Wacht niet met spelen

Wacht niet met spelen, maar probeer direct de gratis versie uit! Hierbij is het mogelijk om het spel uit te testen zodat je kunt kijken of je het wat vind. Let op, als je besluit de gratis versie te spelen zijn een hoop functionaliteiten uitgeschakeld. Wil jij het volledige spel spelen? Dan is het goed om de volledige versie aan te schaffen.