Fortnite

Fortnite is op dit moment een computerspel dat is ontwikkeld door Epic Games. Dit spel is uitgebracht in 2017 en was direct beschikbaar gesteld in verschillende modes. Zo is het mogelijk om save the world te spelen, maar het is ook mogelijk om Fortnite Battle Royale te spelen. Hierbij vechten maximaal 100 andere spelers met elkaar. De persoon die als laatst overeind blijft wint. Tot slot heb je ook nog een game mode genaamd Fortnite Creative. Hierbij krijgen de spelers de volledige vrijheid om wereld en arena’s te bouwen naar hun smaak. Het spel is te spelen op Windows, Mac OS X, PlayStation 4 en de Xbox One. Kortom, voor elk spelcomputer is het mogelijk om dit leuke spel te spelen.

Speel Fortnite Battle Royale met je vrienden

Fortnite Battle Royale is een mode waarbij wordt gekeken naar de personen die als laatst overblijven. Het spel wordt in de derde persoon gespeeld. De spelers worden allemaal op een eiland gedropt met maximaal 100 spelers. Hierbij is het mogelijk om te spelen in solo, duo en squads. Met squads werk je in teams van 4.

Zodra de spelers zijn geland is het noodzakelijk om wapens te zoeken ter verdedigen en om met deze wapens andere spelers uit te schakelen. Het speelveld wordt steeds kleiner omdat de storm steeds groter wordt. Hierdoor zullen spelers elkaar steeds sneller tegenkomen. De speler die als laatst overblijft is de winnaar. Naast het schieten met wapens is het ook mogelijk om te bouwen. Hierbij valt te denken aan muren, vloeren en valstrikken. Hierdoor is het wel noodzakelijk dat spelers bouwmaterialen hebben. Deze bouwmaterialen zijn te verkrijgen door objecten in het spel kapot te maken. Hierbij kun je denken aan hout, steen en metaal.

Enorm populair spel

Het is goed om te melden dat Fortnite inmiddels is uitgegroeid tot een van de meest populaire spellen ter wereld. Zo heeft het spel in 2018 meer dan 200 miljoen spelers. Daarnaast werd het spel ook veel gespeeld op streamingdienst genaamd Twitch. Omdat het spel zoveel populariteit heeft gewonnen is in maart 2018 voor alle platformen in totaliteit een omzet behaald van 223 miljoen dollar. Hierdoor is Fortnite populairder geworden dan spellen zoals PUBG en Counter Strike: Global Offensive. In November 2019 heeft Epic games gepubliceerd dat er 200 miljoen gelijktijdige spelers waren en 8,3 miljoen dagelijkse spelers. Kortom een spel dat enorm in populariteit is gestegen.