League of Legends

League of Legends, ook wel LoL genoemd, is een computerspel dat is ontwikkeld door Riot Games in het jaar 2009. Het spel is gebaseerd op een modificatie van het spel Warcraft 3. Daarnaast is het spel te spelen voor zowel de Microsoft Windows besturing als de Mac OS X besturing. Ben jij benieuwd hoe de gameplay precies eruit ziet? Google gerust het spel en kom achter de vele voordelen die het spel te bieden heeft. League of Legends is namelijk een enorm populair spel waardoor je op het internet diverse filmpjes zult aantreffen van het spel. Hierdoor weet je zeker of je het spel leuk vind of niet!

Hoe werkt het spel precies?

League of Legends is een MOBA. MOBA staat voor multiplayer online battle arena. Het spel kan alleen online gespeeld worden tegen andere mensen of tegen bots. Heb jij geen internet, dan kun je het spel niet spelen. League of Legends is te spelen in teams waarbij de ene team tegen de andere team speelt. In totaal zijn er twee teams en deze teams bestaan uit vijf spelers per team.

Ieder team heeft een Nexus. Als de Nexus kapot gemaakt wordt, heeft het team dat de Nexus nog heeft gewonnen. Tijdens het spel verdienen de spelers goudstukken waarmee in de betreffende speelronde voorwerpen gekocht kunnen worden. Door het kopen van deze voorwerpen wordt het poppetje in het betreffende potje steker. Goud kan verdiend worden door elke seconde te spelen. Daarnaast is het ook mogelijk om meer goud te verdienen. Dit doet men door het killen van monsters. Daarnaast kun je nog meer goudstukken verdienen als je de tegenstanders verslaat. Zodra je verslagen bent moet je een x aantal seconde wachten tot je weer levend wordt. Deze tijden zijn afhankelijk van de speelronde. Hoe langer het spel bezig is, des te langer je moet wachten.

Hoe werkt het spel precies?

Daarnaast is het ook mogelijk om je characters te voorzien van leuke outfits. Deze outfits noemt men ook wel skins. Skins zijn echter niet zomaar te verkrijgen. Je kunt deze alleen kopen met Riot Points, ook wel RP genoemd. Deze Riot points zijn alleen te kopen met echt geld. Riot maakt enorm veel geld met deze skins, maar als speler wil je natuurlijk er zo goed mogelijk uit zien. Ben je benieuwd hoe de skins eruit zien? Op YouTube kun je de skins vooraf inzien zodat je zeker weet dat je een skin koopt die bij jou past.